co mě zaujalo, co mě napadlo a možná ještě něco dalšího

Proč Bůh Použil Moodyho?

11. 2. 2015 21:33
Rubrika: střípky odjinud | Štítky: Moody

Proč Bůh Použil Moodyho?
R.A.Torrey
přeložili Tři Bratři

Proč Bůh použil Moodyho?


Pátého února 1837 se narodil v chudé farmářské rodině chlapec, kterému bylo, podle mého přesvědčení, souzeno stát se největším mužem své generace, ne-li celého devatenáctého století. Byl to Dwight L. Moody. I tehdy, když velcí generálové, státníci, vědci a velcí spisovatelé odejdou a upadnou v zapomenutí a jejich práce a užitečný vliv pominou, práce D.L.Moodyho a její spásonosný vliv potrvá dále, ještě poroste a bude přinášet požehnání nejen ve Spojených státech, ale i v každém národě na světě. Ano, bude mít skutečně věčné trvání.

Námětem mé práce je: "Proč Bůh použil Moodyho." Neumím si představit nic jiného, o čem bych raději psal. Nebudu se snažit o oslavení Moodyho, ale samého Boha, jenž svou milostí a zcela nezaslouženou přízní ho tak mocně používal. Také k oslavení Krista, jenž Moodyho spasil svou smírčí smrtí a svým zmrtvýchvstáním a konečně k oslavení samého Ducha Svatého. Ten v něm žil, skrze něj působil a učinil si z něj mocný nástroj v tomto světě.

Dále bych rád jasně vyjádřil, že Bůh, který Moodyho používal v jeho době, je zrovna tak připraven si použít mne nebo tebe dnes, jestliže my, z naší strany, uděláme to, co učinil Moody, a co umožnilo, že si ho Bůh tak požehnaně použil.

Tajemství, proč Moody byl tak mocně použit, nalezneme v Žalmu 62.12: "Jednou mluvil Bůh, dvakrát jsem to slyšel, ŽE BOŽÍ JE MOC!" Tak tomu je. A jsem rád, že moc nepatřila Moodymu, a že totéž platí o všech Božích lidech, jež Bůh v historii použil, jako byli třeba Charles Finney nebo Martin Luther. MOC PATŘÍ BOHU.

Jestliže Moody měl jakoukoli moc, a on měl velkou moc, obdržel ji od Boha.
 Ale Bůh nedává svou moc libovolně. Je pravda, že Bůh dává svou moc komukoli chce, avšak dává ji pouze za jistých podmínek, které jsou zjeveny v Jeho Slově. Moody tyto podmínky splnil a Bůh jej učinil nejpodivuhodnějším člověkem své doby.

Ale jak bylo možné, že se Boží moc tak obdivuhodně projevila v Moodyho životě? Když nad tím uvažuji, zdá se mi, že příčinou toho bylo celkem sedm skutečností.


úvod | zcela odevzdaný Bohu | modlitebník | biblista | pokorný | x peníze | spasení ztracenýchmoc z výsosti

Zobrazeno 777×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

štítky

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková