co mě zaujalo, co mě napadlo a možná ještě něco dalšího

Proč Bůh Použil Moodyho? -1- Muž zcela odevzdaný Bohu

11. 2. 2015 21:38
Rubrika: střípky odjinud | Štítky: Moody , poslušnost , plnost

1. Muž zcela odevzdaný Bohu

První skutečnost, která vysvětluje, že Bůh Moodyho tak mocně použil je to, že byl plně oddaným mužem. Každý gram jeho mohutné postavy patřil Bohu. Všechno, čím byl a co měl, patřilo Bohu. Neříkám, že Moody byl dokonalý. Mám za to, že kdybych se o to pracně pokusil, mohl bych poukázat na nějaké nedostatky v jeho charakteru. Momentálně mi žádné nepřicházejí na mysl, ale jsem si jist, že bych si na nějaké mohl vzpomenout. Znám sice muže, kteří jsou úplně poddáni jedině Boží vůli. Ale nikdy jsem neznal takového člověka, který by byl prost jakéhokoli nedostatku a u něhož by nebyly nějaké vlastnosti, ve kterých by se nemohl polepšit. Ne, Moody nebyl mužem bez vady.

V závěrečných letech jeho života jsem s ním byl v nejužším pracovním styku. Kromě toho mi ve svých posledních dnech otevřel své srdce víc než komu jinému a pověděl mi o věcech, o kterých se nikdy nikomu ani nezmínil. Tak jsem mohl poznat i jeho nedostatky, a přece vím, že byl mužem, který cele patřil Bohu.

V prvním měsíci mého pobytu v Chicagu jsme měli rozhovor o jakési záležitosti a naše názory se různily. Moody se ke mě obrátil velmi upřímě a laskavě a řekl na obhajobu své pozice: "Torrey, kdybych věřil, že Bůh chce, abych skočil z okna, tak bych to udělal." A já jsem přesvědčen, že by to byl skutečně udělal. Jestliže on věřil, že Bůh něco chtěl, tak to udělal. On patřil úplně, bez omezení, naprosto a docela Bohu.

Henry Varley, velmi blízký přítel Moodyho, rád vyprávěl, že v prvních letech své práce Moodymu řekl:"Svět ještě uvidí, co Bůh učiní s člověkem, který se Mu vydá." Když toto Henry Varley prohlásil, Moody prý učinil následující rozhodnutí: "Ano, já budu tím člověkem!" Pokud se mne týká, nemyslím, "že svět ještě čeká na to, aby viděl, co Bůh učiní s člověkem, který se Mu cele vydá." Myslím, že svět to již viděl na Moodym. Jestliže ty a já máme být tak použiti v našem prostředí, jako Moody byl použit ve svém, musíme vložit vše, co jsme a co máme, do rukou Božích, aby si s námi Bůh učinil, co On chce, použil nás a poslal kam On chce, a abychom my z naší strany učinili vše, co nám Bůh přikazuje. Jsou tisíce, ano desetitisíce mužů a žen v křesťanské práci, skvělí muži a ženy, přinášející velké oběti, muži a ženy, kteří vypudili veškerý vědomý hřích ze svých životů, a přece se cele nepoddali Bohu. Ale Moody se nezastavil před úplným vydáním se Bohu. Byl člověkem Bohu absolutně oddaným. Jestliže máme být, ty a já, Bohem použiti, musíme být naprosto vydáni Jemu.


úvod | zcela odevzdaný Bohu | modlitebník | biblista | pokorný | x peníze | spasení ztracenýchmoc z výsosti

Zobrazeno 808×

Komentáře

slachmánek

Buď cele oddán Hospodinu, svému Bohu. (5.Mojžíšova 18.13)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

štítky

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková