co mě zaujalo, co mě napadlo a možná ještě něco dalšího

Pravý kazatel a pastýř

9. 12. 2015 18:53

...

Tam spatřil Křesťan obraz velmi vážného muže na stěně visící.
Takto vypadal:

Oči měl pozdviženy k nebesům, nejlepší knihu měl ve své ruce, zákon pravdy napsán byl na jeho rtech, svět byl za jeho zády, on pak stál, jakoby s lidmi mluvil, zapřísahaje je, a nad jeho hlavou vznášela se koruna zlatá.

"Co to znamená?" zeptal se Křesťan.

Vykladač: "Muž, jehož obraz zde visí, je jeden nad tisícem; plodí dítky (1.Kor 4.15), rodí je v bolestech (Gal 4.19), a když jsou narozeny, krmí je sám a chová je (1.Tes 2.7). A jak vidíš jej, an má oči pozdviženy k nebi, nejlepší knihu v ruce své, a zákon pravdy napsaný na rtech svých - to znamená, že jeho dílo je, aby znal a zjevoval temné věci hříšníkům, jakož také vidíš jej, jako by stoje vykládal lidem. A jako vidíš, že svět je zavržen za něj, a koruna že vznáší se nad jeho hlavou - to ukazuje, že opovrhuje věcmi vezdejšími a za nic je sobě pokládaje (Fil 3.13), z lásky, již má k službě svého Pána, jist je, že vezme v budoucím věku slávu za odměnu svou."

"Ukázal jsem ti pak obraz ten nejdříve, poněvadž muž, jenž tento obraz představuje, je jediný, jehož Pán místa toho, kamž putuješ, ustanovil, aby byl vůdcem tvým na všech obtížných místech, na něž přijdeš. Proto dobře si pamatuj, co jsem ukázal ti a chovej to v srdci svém, abys nesešel se s lidmi takovými, kteří předstírají, že správně tě povedou a jejichž cesty vedou k smrti (Řím 6.16)."

...


BUNYAN Jan : Cesta křesťana a poutníků

Zobrazeno 527×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

štítky

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková