co mě zaujalo, co mě napadlo a možná ještě něco dalšího

Bacha na většinu

16. 6. 2018 10:32
Rubrika: moje střípky | Štítky: většina , politika , manipulace

Musím říct, že z politiky se mi poslední dobou dělá špatně.

Není to proto, že tu vládne Bureš a Zeman,
ale proto jak nechutně manipulativní média jsou
a to ještě pod praporem "proti dezinformacím".

Babiš není žádný svatoušek,
ale jsou to strany demokratického bloku, které mu připravily ideální podmínky.
Tak ať ze sebe nedělají svatoušky a že to chtějí napravit - oni nemůžou a nechtějí!

Včera mě v Bibli zarazila jedna věc:

Nepřikláněj se k většině v žádné špatnosti. Nevypovídej u soudu pod vlivem většiny.

Exodus 23.2

Když vidím, jak lidé přestávají přemýšlet a nechávají se strhnout masovým míněním.
A když vidím, jak Bible to hodnotí na stejné úrovni jako křivé svědectví...

Tím chci říct, že existuje ještě jiná cesta, než jak nám ji předkládájí antibabiš experti.

Český národ potřebuje Boží vedení - to nejde zmanipulovat!

Zobrazeno 10942×

Komentáře

dromedar

Já nikoho, kdo _přestává přemýšlet_, nevidím.

dromedar

"Český národ potřebuje Boží vedení - to nejde zmanipulovat!"

Uvítal bych rozvedení, jak si autor to "nezmanipulovatelné Boží vedení představuje". Mělo by mít nějakou viditelnou podobu? Už tu někdy bylo? ...

slachmánek

Čistě teoreticky: Pokud by se modlilo dost lidí za politiky, tak i špatný politik by dělal dobrá rozhodnutí ;-)
1) Klíč je v modlitbě
2) Dnešní politici jsou vlastně otroky veřejného mínění -> nepapouškovat kdejaké názory, ale šířit důležité, nebát se navrhovat originální řešení.

dromedar

Takže si nepředstavujete žádnou systémovou ani personální změnu, ale zázračné fungování aktuálního systému.

Jak poznáte, že už ta situace nastala?
A odkud berete přesvědčení, že "Pokud by se modlilo dost lidí za politiky, tak i špatný politik by dělal dobrá rozhodnutí"? Už se to někde uskutečnilo?

slachmánek

Modlitba je klíčem k Boží moci ;-)
A Boží moc nemá žádné omezení.
A ano, stala se spousta zázraků.

dromedar

Podle mě svou starost o zázračné Boží vedení českého státu (spíš než národa) neberete dost vážně. Jinak byste založil novou politickou stranu MSS (Modlící se strana): ta nebude stavět žádné kandidátky, ale bude organisovat rozsáhlé a intensivní modlitby na politická témata. Na každé volební období vyhlásí program a na konci vydá počet z toho, kolik ho ostatní politické strany (díky jejím modlitbám) splnily.

spitfire

"Čistě teoreticky: Pokud by se modlilo dost lidí za politiky, tak i špatný politik by dělal dobrá rozhodnutí ;-)"

Zbytečně složité (nadbytečné), pokud to podle vás funguje a jste schopen to doložit, pak nepotřebujete kategorii politiků, ke kterým se budete modlit.

Neměl byste vytýkat politikům to, čeho se sám dopouštíte.

suposlav

To, že špatní/kontroverzní politici dělají správná rozhodnutí už tady je. prostě proto, že nikdo není černobílý a i kontroverzní politik má právo na velmi správné kroky (viz Zeman a jeho podpora hospiců v době kdy předsedal vládě, resp. Klaus a jeho podpora rodiny a boj proti bukvosvazkům v době prezidentování), stejně jako morální a dobrý politik má právo na totálně ujeté věci, protože dědičný hřích atd...

maxmilianrex

Zkušenost s účinnou modlitbou za změnu politické situace již lidstvo má. V poslední době například "zázračný" odchod sovětských vojsk z Rakouska, nebo modlitba poláků za změnu komunistického potratového zákona.

spitfire

Suposlav, špatný politik? To znamená, že prosazuje to s čím nesouhlasíte, jinak vůbec nechápu, kdo je špatný politik..., protože příklad Zemana a Klause je mimo mísu.
O jednom píšete, že byl předseda vlády (dnes prezident)a druhý byl prezident (ještě předtím předseda vlády)... a to jsou příklady špatných politiků? Sluníčko nebo jste upadl?

suposlav

Spitfire: Jenomže oba dva se ve své době obklopili servilními tleskači bez názoru, díky nimž se drželi v sedle a drží dodnes. Žel, těmto lidem poté tyto strany předali a následný strmý pád ODS i ČSSD "dal vzniknout" udavačovi s jeho ANOferem a Tomiovi s jeho sektou. Navíc jejich politika přinesla v zásadě balho jen jima úzké skupině jejich nejbližších, pro národ, jemuž měli sloužit, už to zdaleka tak slavné nebylo...

spitfire

Zeman je špatný politik, protože jej v přímé volbě volilo velké množství servilních tleskačů bez názoru. Mám to takto chápat?

suposlav

Nikoliv - protože stranu ČSSD vedl tak, že se obklopil partou servilních tleskačů bez názoru - čímž jednak pohřbil stranu a druhterak nasekal velké škody republice.

slachmánek

Omlouvám se, ale musel jsem to trochu promazat...

Adam

Já poslední dobou kolem sebe vidím dost mladých lidí, kteří bohužel ani přemýšlet nezačali ... :o(. A i starších, kteří podlehli protichůdným názorům v médiích a opravdu si řekli: "Kdo ví, jak to všechno vlastně je" a přestali přemýšlet, což je samozřejmě špatně. Ale naštěstí jsou i takoví, kteří se opravdu pilně začali modlit za náš národ a za celou Evropu a svět, aby byl takový, jakým ho Bůh chce mít. Takže, pánové, čekám na zázrak ... a přidávám se k modlícím se.

dromedar

"Já poslední dobou kolem sebe vidím dost mladých lidí, kteří bohužel ani přemýšlet nezačali"

Průměrný hloupý člověk nemá v komplexních politických záležitostech ani dostačující data, ani schopnosti potřebné pro jejich adekvátní vyhodnocení, a nejracionálnější tudíž je nehrát si na "přemýšlení", najít někoho v zásadě důvěryhodného, kdo se na plný úvazek věnuje sběru dat a kapacitu na jejich vyhodnocování má, a stát se jeho předplatitelem.

dromedar

"Takže, pánové, čekám na zázrak ... a přidávám se k modlícím se."

Kdo pevně věří, že dostatečný počet modlících se přivodí kýžený zázrak, je trestuhodně laxní, pokud se ten dostatečný počet nepokusí zajistit.

SkoroPaladin

Tož budem mít ve vládě bolševiky. Bych si nemyslel že se to stane a hele ho. Njn. Halt když hážem hlas (patrně v rámci náckovství) pitomiovi. Každý volby to hážeme i bolševikovi (patrně v rámci zparchantělosti). A ještě k tomu poslední dobou v míře největší STBákovi Burešovi (patrně v rámci blbosti). A jako třešničku na dortu sme si zvolili o5ovně po jeho 5tileté dehonestaci prezidentskýho fleku upalovače trenek (to je asi v rámci náckovstvízparchantělostiablbosti). Že se divím. PS.: by mě zajímalo (když nám Zeman komunisty ve vládě "posvětil") jak se na to dívají signálníci/křesťané, co Zemana volili?

Zobrazit 18 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

štítky

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková